Skip to main content

Geschiedenis

De hobbyclub is in 1971 opgericht door enkele enthousiaste mensen die vonden dat de jeugd in hun vrije tijd meer mogelijkheden mochten krijgen om te kunnen knutselen.

Er werden eerst een aantal hobbyavonden georganiseerd. Daar was zoveel animo voor dat er al snel werd besloten om wekelijks te gaan knutselen op vrijdagavond met een vaste groep vrijwilliger en kinderen in het Gemeenschapshuis. Deze groep bestond destijds uit 80 kinderen en 20 begeleiders.

Enkele jaren later verhuisde de Hobbyclub naar de oude huishoudschool (de Kern). Hierdoor kregen we ook de beschikking over opbergruimte.
Een aantal jaar later werd de Kern afgebroken waardoor de hobbyclub verhuisde naar de huidige locatie, De Mayboom. Door de beperkte ruimte, moest het aantal krimpen naar 40 kinderen. Het aantal handenarbeid artikelen is inmiddels ook flink  toegenomen, waardoor we steeds de kinderen met meer knutseltechnieken kennis kunnen laten maken en we beschikken over ovens waar ook van alles lekkers in gebakken kan worden.

Inmiddels bestaat de hobbyclub al 50 jaar en daar zijn we trots op. We openen onze deuren nog steeds van 19.00 uur tot 20.30 uur op vrijdagavond voor alle kinderen die het leuk vinden om te knutselen en hopen dit nog lang te kunnen blijven doen.

 

fotohandige handjes 1980